Skorstenstätning

En väl fungerande skorsten är en grundförutsättning för såväl uppvärmning som mys-eldning i kakelugnen. Skorstenen leder inte bara bort rök, den ska även ge jämn temperatur, bra luftdrag och bidra till en effektiv uppvärmning som optimerar energiprocessen och minimerar miljöpåverkan.

SKORSTENSTÄTNING

Med tiden blir din skorsten sliten och otät och behöver då skorstenstätning, för din och din familjs trygghet bör den då tätas.

Bra och pålitlig värme förutsätter att allt skorstenen är i gott skick. När allt fungerar optimalt får du bästa möjliga värme för pengarna – du sparar alltså både på plånboken och miljön.

Oavsett om din skorsten har drabbats av mindre sprickor eller rejält förfall kan vi på Renskorsten hjälpa dig att se över och laga din skorsten. Med hjälp av modern teknik kan vi fackmannamässigt täta och renovera din skorsten.  

tätningsmaterial på rulle för skorstenar

Hur kan vår produkt användas vid skorstenstätning av alla typer av skorstenar?

Infodringsmaterialet i komposit är lämpligt oavsett bränsleslag, vid såväl torr som våt drift. Vid olje-, gas-, och pellets eller vedeldning i öppna spisar och kakelugnar.

METODER FÖR SKORSTENSTÄTNING

Det finns tre metoder för skorstenstätning.

beskrivande bild hur man glidgjuter en skorstenskanal

Det traditionella sättet
Det vanligaste och mest beprövade metoden.
Glidgjutning med Schädlermetoden där en gjutform dras genom kanalen och ett keramiskt bruk Schädlerit appliceras på kanalvägarna inuti skorstenen. Kontakta oss för mer information.

Nöjda kunder 

Jag får snabbt svar på mina frågor och funderingar! Rekommenderas starkt!

Elias Alexandersson

Bra och proffsig service. Jag upplevde att ni var mycket hjälpsamma för mina önskemål.

Sandra Jacobsson

ring oss

Skicka ett medelande