taksäkerhet

Varför är tak säkerheten viktigt?

Tak säkerhet är viktigt. Du som fastighetsägare är ansvarig för att taket är säkert plats för sotaren, snöskottare, hantverkare samt för dig och din familj. Tak säkerhet betyder att man ska kunna arbeta eller gå upp på taket utan risk för olycksfall.

Vilken lösning är bäst för ett säkert tak beror på utformning och ålder av taket, fasadhöjd och taklutningar. I flesta fall måste det finnas en fastmonterad takbrygga eller takstege till skorstenen samt glidskydd. Det är absolut minimum som krävs. Man måste också övervaka att säkerhetsutrustningen underhålls.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder hjälp med att välja lösningar till tak säkerhet samt montering av takskyddsprodukter: takbryggor, takstege och glidskydd. Vi kan också hjälpa med snörasskydd och skorstensplattform för stora skorstenar.

Takstege

Fin och lät takstege som gör det lätt att ta sig upp på taket. Kan monteras på taket till nock, skorsten eller arbetsställe. Godkänd för infästning av livlina.

monterad takstege på vägg för bra åtkomlighet till tak och skorsten

Väggstege

Fast monterad väggstege med olika tillbehör som används för att göra stegen säkrare samt förhindra oönskad användning.

stege som man kan montera på vägg för säkrare användning

Glidskydd

Glidskydd hindrar väggstegen från att glida. Monteras i taket.

svart glidskydd som monteras i taket och hindrar att stegen glider iväg

Snörasskydd

Snörasskydd monterar man på taket för att förhindra snö och is att falla ner. Om det blir mycket snö kan man avlägsna snö från taket utan att nån fara. Snörasskydd kan monteras till olika typ av tak inklusive plåt tak och tegelpannor. Vi kan montera snörasskydd med rör samt snörasskydd med profildurk.

svart skydd för snöras, monteras på taket

Skorstensstege och plattform för sotare

Skorstensstege och/eller plattform måste monteras på stora och höga skorstenar för att ge sotaren tillgång till skorstenen. Det finns olika lösningar – från lätta och stabila skorstensstegar och fällbara plattformar till massiva ståplattor med räckets rör

stege och plattform för sotaren som fästes vid skorstenen

ring oss

Skicka ett medelande