Rengöring av ventilation

RELINING OCH TÄTNING AV VENTILATION

Vi på Renskorsten tätar och relingar kostnadseffektivt era ventilationskanaler och imkanaler med infodringsmaterialen som är speciellt framtagna volymprodukter för tätning och relining av ventilationskanaler och imkanaler åt bostadsrättsföreningar, allmännyttan och kommersiella fastighetsägare samt villaägare.Kontakta oss redan idag.

Relining och tätning av ventilationskanaler

Relining av ventilationskanaler bidrar till energieffektivisering och förbättrat inomhusklimat med godkänd OVK. Fastighetsägare och bostadsrättsföreningar har allt att vinna på att utföra relining. Många investerar i värmeåtergivningssystem men glömmer de stora energiförlusterna i otäta kanalsystem. Tätning av ventilationskanaler är en klok ekonomisk investering som ger ökad livskvalitet för de boende och en mer energismart fastighet. Vi kontrollerar att dina frisklufsventiler, tilluftsventiler och  ventilationsfläktar är i gott skick. Det är viktigt att rensa tilluftsventilerna för att inte bakterier och andra föroreningar ska kunna ta sig igenom kanalsystemet och sprida sig i huset. Renskorsten rengör och ser till att ventilationen i villan är i gott tillstånd.

Renskorsten erbjuder tre olika sätt att täta ventilationskanaler. Vad som är viktigt att tänka på vid valet av metod är att relining av ventilationskanaler kan göras smidigt med så lite inverkan för de boende som möjligt samt att materialet håller högsta klass. Rätt metod och materialval möjliggör maximal säkerhet och längre livslängd vilket gör fastighetens kanaltätning till en mer lönsam affär. De metoder vi rekommenderar för kanaltätning av ventilation är:

 Vent för relining

 Rostfria flexibla insats rör

 Keramisk massa Glidgjutning

Ventilationsrensning

För att undvika en försämrad luftkvalité och eventuella mögelskador i ventilationskanalerna rekommenderar vi att man utför en ventilationsrensning var tredje år. Det skadar dock  inte att utföra denna rensning flera gånger.

Hur går en ventilationsrensning till?

En specialist kommer att ta en titt på dina kanaler. Under denna inspektion letar de efter sprickor eller läckor som kan orsaka problem under rengöringen. Sedan använder certifierade tekniker ett kraftfullt vakuum för att ta bort all smuts och damm från dina kanaler. Borstar används därefter för att rengöra rörens insida så de blir så gott som nya.

 

Fläktförstärkt självdragsventilation

Vi monterar fläktförstärkt självdragsventilation eller hybridventilation som det också kallas för hus med skorsten.

Det monteras på skorstenen och ställs in med tilluftsdon i boyta. Självdragsventilationen används för att torka ut fukt och leder allmänt till god inomhusklimat.

Andra fördelar

– Designad för att vara väldigt tyst.

– Utvecklade för lång och underhållsfri livslängd.

– Inga kanaldragningar

– Skorstenen blir varm vilket stoppar frostens nedbrytande av skorstensstocken.

Gavel-i-hus

ring oss

Skicka ett medelande