Kategorier
Stamspolning

Stamspolning i Stockholm – mer än ett måste

Håll avloppen rena och undvik onödiga kostnader med stamspolning i Stockholm. Här tipsar vi dig om hur du får ett problemfritt avloppssystem med stamspolning.

I Stockholm, där byggnadernas ålder varierar, är underhåll av avloppssystem en inte så glamorös men oerhört viktig del av vardagen. Stamspolning är det magiska ordet som håller de underjordiska ledningarna i trim. Det är lite som att gå till tandläkaren – inte alltid det roligaste man vet, men ack så nödvändigt. Och precis som med tänderna så kan förebyggande vård av avloppet spara dig en hel del besvär och inte minst pengar i långa loppet.

En ordentligt utförd stamspolning ser till att avloppssystemet fungerar och minskar risken för dyra fuktskador i fastigheten. Hur ofta bör spola rörstammarna i Stockholm kan variera, men generellt rekommenderas en kontroll vart tionde år. Men bubblar det i rören eller luktar illa från avloppet, kan du behöva spola rörstammarna tidigare än så.

Så funkar stamspolning i praktiken

Ofta är det matrester, fett och tvålrester som fastnar i rören. Vid en stamspolning i Stockholm använder man sig av hett vatten som sprutas in i rören under högt tryck. Det är en effektiv och miljövänlig metod att avhjälpa avloppsstopp och rensa rören med. Det är viktigt att det företag man anlitar är ledande inom stamspolning i Stockholm.

Att det är noga med vem man anlitar beror på att rörledningarna kan ta skada om man gör fel. Man måste bland annat anpassa vattentrycket efter fastighetens rörsystem och även börja stamspolningen på rätt våning. Det kan vara bra att känna till att stamspolning faktiskt ökar rörstammarnas livslängd.